Treceți la conținutul principal

O noapte-artisticoasa, ca-i o data pe an

Pe unde am haladuit de noaptea muzeelor, editia 2014:

Muzeul de Istorie - Expozitia "Haina il face pe om" si o tura prin sala Tezaurului

Teatrul Coquette - Spectacolul "Mondeni-tati", in regia lui Ingrid Bonta, cu Laura Voicu, Ruxandra Balasu, Pavel Barsan. O ora si jumatate de ras cu lacrimi!

Bellu. Cimitirul Bellu - Nu fusesem niciodata noaptea intr-un asemenea ...spatiu. Era lume, lume ca la teatru! Curat loc de promenada, mai ales ca nu ploua, asa cum ne-am tot temut. Rodica Popescu Bitanescu, impreuna cu vreo 4 actori foarte tineri ale caror nume nu le cunosc, imi pare rau, dadeau o reprezentatie cu "Viata de cimitir", scris si regizat de actrita. Despre text, nu comentez nimic. Bellu noaptea este insa o experienta speciala.

Sa ne vedem sanatosi la anul, in aceeasi noapte!








 Rochie a Reginei Maria



 Rochie a Luciei Sturdza-Bulandra



Coroana din dreapta, purtata de Regele Carol I, din otelul unui tun de la Plevna.
Coroana din stanga, de aur, este a Reginei Elisabeta.

 Coroana purtata de Regina Maria la Incoronarea de la Alba Iulia
Coroana a fost realizată la Paris de către casa de bijuterii Falize.
Pietrele alese de această sunt opalul, piatra luniii, turcoaz, granate (cristale), ametist, granat, calcedonit (chrysopraz). Baza coroanei este ovală. Deasupra coroanei este o cruce gamată, un simbol prezent inca din Antichitate, seminificând soare, fertilitate, viață. Un accesoriu neobişnuit pentru coroană sunt două pandantive. Pandantivele au, pe de o parte, stema Regatului României, iar pe cealaltă parte este simbolul ducatului de Saxa Coburg și Gotha, arătând legătura Reginei cu Marea Britanie. (365.ro)










Pe Calea Calarasilor nr. 94 s-a deschis un teatru. Urmariti-i programul si mergeti sa-i vedeti pe actorii de la Coquette. Sunt spectacole de comedie, pentru nervii obositi ai bucurestenilor, dar si spectacole pentru copii, in limba germana, pentru cei mai isteti dintre noi. Sambata seara, am vazut "Mondeni-tati", in regia lui Ingrid Bonta, cu Laura Voicu, Ruxandra Balasu si Pavel Barsan.






Iar la final - cimitirul Bellu.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Kinds of Kindness – Yorgos Lanthimos. Anul Nou care n-a fost - Bogdan Mureșanu

Kinds of Kindness – Yorgos Lanthimos  Întâi m-a păcălit sau am crezut că m-a păcălit, pe urmă m-a cucerit, după ce am prins cheia și tonul. Mi-a amintit de Decalogul lui Krzysztof Kieślowski și m-am relaxat și am putut să urmăresc până la capăt filmul în trei părți, cu trei povești, Kinds of Kindness. Ce bine că nu s-au intersectat personajele, a devenit obositoare și previzibilă încârligarea asta obligatorie a intrigilor și eroilor din 3-4-5 povești din filmele construite din părți. Yorgos Lanthimos a fost mai cinstit, poate pentru că a fost sigur pe ce voia să ne spună și să facă, el a lăsat poveștile independente, unite doar de ce aveau ele de spus.  Cu instrumentele blasfemiei și cu umor negru, Lanthimos ne-a arătat esența din întrebările noastre despre Dragoste, Viață, Credință, Moarte. Le-a pus și în cadrul de desfășurare care îi place atât de mult, distopia, pentru că dacă n-ar pune într-o distopie, ar pune doar într-un eseu scris ce avea el de spus, asta de fapt mi-...

Nopți albe în Scoția: E duminică seara și ăștia se pregătesc să cânte cucu - mâine se cam duc la lucru. Jurnal Scoțian/ Scottish Diary (3)

Închei publicarea jurnalului scoțian cu primele două zile. Am lăsat crude rândurile scrise atunci. Vacanța mea de vară a fost anul ăsta să-mi amintesc vacanța scoțiană din mai. Merci pour les souvenirs! Glasgow, Day 1 Într-o oră cu autocarul de la Aeroportul Edinburgh în centrul orașului Glasgow. Verde, totul verde, mult verde, oi, vaci și cai pășteau de-a stânga și de-a dreapta șoselei. Soare, cald, așa cum nu era în București. 20 de grade în Glasgow. Străzi în pantă - sau în rampă, după direcție - cum nici în Sinaia ori Cluj n-am văzut și urcat/ coborât. Bine pe infrastructură - la minut merg spre zone din oraș și din Scoția trenuri și autobuze. Probabil s-au ocupat acum 50-30-10 ani de asta și le-a rămas moștenire. Rău pe curățenie. Cam ca la Palermo. Vibrant studențesc, vesel și viu în George Square. De la Catedrala Glasgow spre George Square, treci prin campus și zona universitară - biblioteci și săli sau facultăți de sport, clădiri ale facultăților. Necropola de l...

Jurnal scoțian/ Scottish Diary (1): Let's not make it about me! Poor Things & Stand-up Comedy

În primul meci de la EURO 2024, scoțienii au luat bătaie de la nemți. Încă un motiv să-mi fie și mai simpatici. Ei, da, scoțienii. Știm istorie, știm și comedie, așa că de dragul scoțienilor, care mi-au amintit de vizita la ei acasă, încep să scot la lumină paginile de Scottish Diary. În premieră, poate și de la vârstă, mi-am notat în fiecare seară cuvinte, mai legate, mai dezlegate, despre cum a fost ziua. Astăzi le-am adunat cu un pic de sos sintactic și ceva poze. Cât or mai fi internetul, curentul și gratuit blogspotul, pentru urmașii urmașilor mei, îndemnuri la călătorit și trăit. Let’s go!  Săptămâna scoțiană mi-a adus șase capitole de jurnal, câte unul pentru fiecare zi de călătorie (am ignorat zilele de aeroport, de plecat-ajuns). Publicarea textelor din jurnalul scoțian începe cu ziua a treia – Glasgow, Day 3. Așa am vrut. Asta cu Poor Things, GoMA și stand-up comedy se cerea prima. Nu știu clar de ce, poate pentru că mi-e drag de cuvinte, cum se înșiră ele. Literele au pr...