marți, 15 aprilie 2014

Pulitzer pentru Kennedy si alte premiere

Pana nu se stinge actualitatea subiectului premiilor din acest an, haideti sa ne reamintim cate ceva despre Pulitzer.

In 1957, i se acorda pentru prima si inca singura oara un Pulitzer unui presedinte. American. Era JFK si cartea lui se numea "Profiles in Courage".

Foto: Virginia Historical Society

Pulitzerul recompenseaza nu doar creatii jurnalistice - ele sunt doar cele mai cunoscute dintre laureate. Opere literare si creatii muzicale sunt, de asemenea, recompensate, anual. Pentru jurnalisti, Pulitzerul este premiul care acorda cel mai mare prestigiu.

Premiul se atribuie din 1917, dar ideea crearii lui a aparut inca din 1904 si i-a apartinut editorului ziarului "World" Joseph Pulitzer.

Inca ceva...

In 1992, pentru prima data, benzile desenate au primit acest premiu - era vorba despre "Maus", de Art Spiegelman. Desene ilustrau Holocaustul, sub forma unei istorii in care personaje erau pisicile si soarecii.

Foto: Flammarion

In 2010, o publicatie online primeste in premiera Premiul Pulitzer. Era vorba despre propublica.org, unde aparuse articolul "The Deadly Choices at Memorial", despre uraganul Katrina din 2005, o relatare dintr-un centru medical din New Orleans. Premiul recompensase articolul incadrat la "jurnalism de ancheta".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu