duminică, 18 mai 2014

O noapte-artisticoasa, ca-i o data pe an

Pe unde am haladuit de noaptea muzeelor, editia 2014:

Muzeul de Istorie - Expozitia "Haina il face pe om" si o tura prin sala Tezaurului

Teatrul Coquette - Spectacolul "Mondeni-tati", in regia lui Ingrid Bonta, cu Laura Voicu, Ruxandra Balasu, Pavel Barsan. O ora si jumatate de ras cu lacrimi!

Bellu. Cimitirul Bellu - Nu fusesem niciodata noaptea intr-un asemenea ...spatiu. Era lume, lume ca la teatru! Curat loc de promenada, mai ales ca nu ploua, asa cum ne-am tot temut. Rodica Popescu Bitanescu, impreuna cu vreo 4 actori foarte tineri ale caror nume nu le cunosc, imi pare rau, dadeau o reprezentatie cu "Viata de cimitir", scris si regizat de actrita. Despre text, nu comentez nimic. Bellu noaptea este insa o experienta speciala.

Sa ne vedem sanatosi la anul, in aceeasi noapte!
 Rochie a Reginei Maria Rochie a Luciei Sturdza-BulandraCoroana din dreapta, purtata de Regele Carol I, din otelul unui tun de la Plevna.
Coroana din stanga, de aur, este a Reginei Elisabeta.

 Coroana purtata de Regina Maria la Incoronarea de la Alba Iulia
Coroana a fost realizată la Paris de către casa de bijuterii Falize.
Pietrele alese de această sunt opalul, piatra luniii, turcoaz, granate (cristale), ametist, granat, calcedonit (chrysopraz). Baza coroanei este ovală. Deasupra coroanei este o cruce gamată, un simbol prezent inca din Antichitate, seminificând soare, fertilitate, viață. Un accesoriu neobişnuit pentru coroană sunt două pandantive. Pandantivele au, pe de o parte, stema Regatului României, iar pe cealaltă parte este simbolul ducatului de Saxa Coburg și Gotha, arătând legătura Reginei cu Marea Britanie. (365.ro)


Pe Calea Calarasilor nr. 94 s-a deschis un teatru. Urmariti-i programul si mergeti sa-i vedeti pe actorii de la Coquette. Sunt spectacole de comedie, pentru nervii obositi ai bucurestenilor, dar si spectacole pentru copii, in limba germana, pentru cei mai isteti dintre noi. Sambata seara, am vazut "Mondeni-tati", in regia lui Ingrid Bonta, cu Laura Voicu, Ruxandra Balasu si Pavel Barsan.


Iar la final - cimitirul Bellu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu