miercuri, 11 iunie 2014

Cum mancam cand nu calatorim in masina proprie sau in masina de la mama noastra

Trebuia. Fai lumeo, chiar trebuia!

E starea aia care te ia brusc atunci cand in ditamai randurile de la poarta de imbarcare sau in delicata cuseta transromaneasca ori in tr-tr-trenul interregio, chiar langa tine, incepe unul sa isi desfaca cele cinci randuri de foi, foite, pungi si servetele, sa pleascaie si sa clenfane din mere, salam, biscuiti, apoi sa galgaie, pufaie si finalmente ragaie apa de dupa.

Asadar...


Regulile "mancatului in timpul calatoritului in comun" (adica in mijloace de transport pe care nu le conduci tu, al tau, ma-ta sau tac-tu si unde habitaclul include mai multi decat sunteti voi la televizor duminica seara):

1. Oricat ti-ar fi de foame, abtine-te pana cobori. Nu ne place tuturor sa iti mirosim pastrama din senvisul cu de toate si nici nu iti impartasim iubirea pentru ceapa.

2. Daca ti-e foame de mori, dar inca nu mori, tine minte, ah, sa nu uiti, Darie, unde ai pus: senvisurile, pungile cu crantzanele, pungutele cu mere, cutia cu biscuiti, caserola cu salata. Asta pentru ca daca iei la rand, tinzand la infinit, toate fermoarele, ungherele, buzunarele, capacele sarsanalelor si le deschizi, le pipai, pufnesti, le inchizi la loc, atunci risti sa mori de foame, chiar daca inca nu mori.

3. Incearca sa incalci o data, macar o data, ca la O data-n viata, legea "Cum a plecat un tren din gara,/ Atunci pe loc incep sa manc". Nu de alta, dar acasa nu trebuie sa se puna in miscare bucataria ta, sigur nu o ai rotativa, ca sa iti vina pofta de mancare.

4. Daca intinzi o masa mare, tu cu tine si Irene, Irene fiind fugita de-acasa, incearca, macar de forma, chiar marait, sa le oferi si celorlalti calatori din bucata ta de paine. Nu fi caine, incearca!

5. Daca manci bine, calm si sanatos, inainte de a pleca la drum, iti promit ca nu vei mai vrea sa manci in tren, avion, metrou ori autobuz. Pentru a-ti trece timpul mai placut si pentru sanatatea ta, iti recomand sa citesti. Sau sa taci si sa te gandesti. Stiu ca e greu si doare. Atunci dormi: nu costa, nu miroase, nu fosneste, nu pleascaie si nu face mizerie. Vezi numai sa te trezesti pana nu e prea tarziu.

6. In final, da, ai dreptate, la tine in masina nu manci in timp ce calatoresti, ca imputesti si murdaresti tot. Pai vezi?!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu