Treceți la conținutul principal

Soare cu nori. Început de an în Italia

La mulţi ani!

Pentru început, veştile bune. Italia mi-a mers la inimă. Cred că Praga a fost detronată, în sfârşit, după 7 ani de căutare a unui superlativ pentru frumuseţe. Da, există la Roma, există la Florenţa!

Vă arăt acum câteva imagini, fără prea multe comentarii, avem la îndemână enciclopedii, ghiduri, albume şi,desigur, ce-am mai învăţat şi ne-a plăcut în viaţa asta.

Sfârşitul lui 2013 şi începutul consecutivului pe cale logică 2014 le-am trăit la Roma, dar am dat o fugă şi la Florenţa. De plouat s-a ţinut de cuvântul prognozei doar Florenţa.

Începem cu dovada că în Italia, iarna e ca vara.

Trandafir din Parcul (de pe colina) Gianicolo




Ce flori mai cresc în Piazza Santa Maria Novella din Florenţa



Lipsă ghiveci, când palmierul e molto vivace - Biserica Sf. Cosma şi Damian, Roma



Final de 2013, pe Via Sacra



Italienii şi turiştii de pe unde-or fi fost aleargă în Piazza del Popolo, în după-amiaza ultimei zile de decembrie.


Nea Traian sus pe columnă, pe la prânz şi pe la apus. Ave!





Belvedere din Parcul Gianicolo



Piazza Venezia



Fontana di Trevi. DA! Cel mai, cea mai! Cam aglomerat acolo, pentru gustul meu, dar ea e copleşitor de frumoasă!



Vatican, 1 ianuarie 2014






"Dreptate şi pace! Pacea începe acasă, pe urmă merge mai departe ... Cine face pacea, cine aduce pacea, prin acela lucrează Duhul Sfânt."








Şi a venit vremea Florenţei.

Aici, un detaliu din frontispiciul Bisericii Santa Maria Novella




Patru dintre cele mai frumoase monumente ale artei florentine: Il Battistero di San Giovanni, Il Campanile di Giotto, Il Duomo Santa Maria del Fiore, La Cupola del Duomo. Şi cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, al cincilea element, bradul împodobit.






Palazzo Vecchio




Ponte Vecchio




Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio



Aceste statui care nu hibernează.



Veştile proaste sunt că.... Limba română este măcelarită public în Roma. Ce vedeţi mai jos a fost fotografiat în Largo di Torre Argentina. Dar dacă aici a fost omorât Cezar, ce mai contează un biet predicat în limba română? Mă întreb dacă aceia care aveau de făcut plăcuţele nu puteau găsi în toată Roma pe cineva care să ştie să scrie corect româneşte?


Altă veste proastă e că în graffiti de pe Via Nomentana am văzut numele şi "imaginea" unui "lider" legionar de la noi. Nu îi scriu nici numele, nu pun nici fotografia. Ajunge zilei jalea ei....

Tot la lacrimi trec şi vestea morţii poetului Traian T. Coşovei, primită aici.

Mai mult nu spun. Mai bine zice Papa: "Pace!"

Acestea fiind spuse, cele rele să se spele, cele bune să se adune.

La Roma să facem ca romanii:
CARPE DIEM


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Win-win: Tu ai dreptate, eu am libertate. Despre Singlehood

Astăzi, despre Bella DePaulo și Virginie Efira . Cine? De ce?  Bella DePaulo predă și scrie psihologie în SUA. S-a specializat în viața de celibatar/ celibatară sau în noțiuni și cuvinte pentru care noi nu avem nici conceptul, nici vorbele: single at heart, singlehood, single experience. Ne-am împrietenit pe Facebook, cum face ea și cum fac și eu nu doar cu oameni știuți de la grădiniță, ci și cu oameni ale căror preocupări din cap și din viață sună cunoscut ori măcar nu te stresează. Bella trăiește în California, publică articole și cărți, este invitată în emisiuni, ține conferințe. O găsiți pe amazon și pe site-ul ei belladepaulo.com . Cartea Singled Out: How Singles Are Stereotyped, Stigmatized, and Ignored, and Still Live Happily Ever After i-a apărut în 2007. Anul ăsta în decembrie (chiar de Moș Nicolae, comme on dit en français) apare Single at Heart: The Power, Freedom, and Heart-Filling Joy of Single Life. Enjoy!  Comme on dit en français encore une foi, acum despre filmul L

Lumea pe dos, cu actori à contre-emploi, dar in care tot omul iubeste

Filmul lui Nolan readuce F-ul din SF in poveste. Fantastic. Sa mai fie si fantastic, atunci cand vedem un SF, nu doar S, riguros stiintific. Cu un poem care ne spune complicat de intraductibil ca suntem programati sa traim si sa ne dorim sa traim, cu vreo doua versuri care pot avea tot atatea traduceri si adaptari cate fire de par are in cap cititorul lor, cu acest poem lansat de pe la inceput, zic, Interstellarul ne reaminteste cum e cu dragostea. Asadar, cum e cu dragostea? Pentru ea facem imposibilul posibil. Pentru ca iubim, nu exista sau nu tinem cont de timp, de spatiu, de conditii meteo, geo, antropo. Pentru ca iubim, stim sa citim in stele si in semne. Pentru ca iubim, trecem peste orice si facem orice. Suntem programati sa fim, sa cautam dragostea, sa o dovedim cu fiecare respiratie si sa nu ne oprim pana nu ii este bine si la adapost dragostei noastre. Sunt pline de iubire spatiul si timpul acestui film. Cel mai adesea, poate pentru ca printre cele mai din aur cura

Orașul e gol, toți diavolii-s la țară

Moșii de vară dinaintea Rusaliilor umplu tramvaiele dinspre biserici cu pungi foșnitoare, grele de vin și colivă, pilaf și bomboane. Pungile se sufocă, bine strânse la gât cu alte pungi, să nu cadă, să nu se verse, să nu, Doamne ferește, ajungă vreun bob de grâu și orez la vreun străin, singur și flămând. Bugetarii creștini au văzut pe telefoane ce vreme e la mare și ce trafic e pe DN1 și au ales să dea o fugă de trei zile sfinte la țară. Bugetarii tineri, cei singuri și cei abia certați, de Paște, cu neamurile vii de la țară au ales să dea comandă de pizza la glovo și să rămână acasă, cu urechea ciulită la lift. Băieții din Sri Lanka și Bangladesh sunt musulmani și hinduși, nu țin Rusaliile creștinilor, doar le duc șaorme și burgeri copiilor singuri și flămânzi rămași acasă, la Netflix and chill. Băieții din Sri Lanka și Bangladesh stau cu ochii în telefon și cu arma la picior – cutiile hrănitoare de plastic roz tazz și galben glovo sunt gata de încărcat șaorme, burgeri și piz