joi, 2 ianuarie 2014

Soare cu nori. Început de an în Italia

La mulţi ani!

Pentru început, veştile bune. Italia mi-a mers la inimă. Cred că Praga a fost detronată, în sfârşit, după 7 ani de căutare a unui superlativ pentru frumuseţe. Da, există la Roma, există la Florenţa!

Vă arăt acum câteva imagini, fără prea multe comentarii, avem la îndemână enciclopedii, ghiduri, albume şi,desigur, ce-am mai învăţat şi ne-a plăcut în viaţa asta.

Sfârşitul lui 2013 şi începutul consecutivului pe cale logică 2014 le-am trăit la Roma, dar am dat o fugă şi la Florenţa. De plouat s-a ţinut de cuvântul prognozei doar Florenţa.

Începem cu dovada că în Italia, iarna e ca vara.

Trandafir din Parcul (de pe colina) Gianicolo
Ce flori mai cresc în Piazza Santa Maria Novella din FlorenţaLipsă ghiveci, când palmierul e molto vivace - Biserica Sf. Cosma şi Damian, RomaFinal de 2013, pe Via SacraItalienii şi turiştii de pe unde-or fi fost aleargă în Piazza del Popolo, în după-amiaza ultimei zile de decembrie.


Nea Traian sus pe columnă, pe la prânz şi pe la apus. Ave!

Belvedere din Parcul GianicoloPiazza VeneziaFontana di Trevi. DA! Cel mai, cea mai! Cam aglomerat acolo, pentru gustul meu, dar ea e copleşitor de frumoasă!Vatican, 1 ianuarie 2014


"Dreptate şi pace! Pacea începe acasă, pe urmă merge mai departe ... Cine face pacea, cine aduce pacea, prin acela lucrează Duhul Sfânt."
Şi a venit vremea Florenţei.

Aici, un detaliu din frontispiciul Bisericii Santa Maria Novella
Patru dintre cele mai frumoase monumente ale artei florentine: Il Battistero di San Giovanni, Il Campanile di Giotto, Il Duomo Santa Maria del Fiore, La Cupola del Duomo. Şi cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, al cincilea element, bradul împodobit.


Palazzo Vecchio
Ponte Vecchio
Piazza della Signoria, Palazzo VecchioAceste statui care nu hibernează.Veştile proaste sunt că.... Limba română este măcelarită public în Roma. Ce vedeţi mai jos a fost fotografiat în Largo di Torre Argentina. Dar dacă aici a fost omorât Cezar, ce mai contează un biet predicat în limba română? Mă întreb dacă aceia care aveau de făcut plăcuţele nu puteau găsi în toată Roma pe cineva care să ştie să scrie corect româneşte?


Altă veste proastă e că în graffiti de pe Via Nomentana am văzut numele şi "imaginea" unui "lider" legionar de la noi. Nu îi scriu nici numele, nu pun nici fotografia. Ajunge zilei jalea ei....

Tot la lacrimi trec şi vestea morţii poetului Traian T. Coşovei, primită aici.

Mai mult nu spun. Mai bine zice Papa: "Pace!"

Acestea fiind spuse, cele rele să se spele, cele bune să se adune.

La Roma să facem ca romanii:
CARPE DIEM


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu