luni, 23 martie 2015

Un argentinian scria o melodie...

Argentinianul Luis Enriquez Bacalov împlinește peste câteva zile 82 de ani. A compus muzică de film.

Am pus mâna pe el și i-am aflat numele după ce am văzut filmul italian Il Postino, din 1994.

Bacalov a avut bunici bulgari. Au plecat în Argentina și așa i s-a scris istoria.

Pentru muzica de la Il Postino, a câștigat Oscarul în 1995. Filmul vi-l recomand. L-am adorat din primul minut. După ce l-am văzut, am aflat detalii despre el și - ce mai detaliu- că a fost ultimul film în care a jucat Massimo Troissi, interpretul poștașului. A murit la câteva ore după ce se întorsese de la filmări.


Să revenim la Bacalov. L-a mai plăcut cineva, Tarantino. Au lucrat împreună și auzim muzica argentinianului în Kill Bill, vol I și II, și în Django.


Pentru Nunta poloneză, unde iar a scris muzica, parcă s-a căutat bine sub piele după sângele balcanic.Țineți minte numele compozitorului! Știți, și datorită lui vă place filmul, plângeți și vi-l amintiți!

Un comentariu:

 1. Iata povestea mea
  Cine sunt eu?
  Ma numesc Radu , am 29 ani, am crescut in mai multe case de copii si sunt diagnosticat cu o boala oncologica care are drept cauza, tratamentele agresive primite acolo. Traiesc doar din pensia de handicap, de 700lei.
  Mai am o sora, Mariana, de 35 ani, care a avut aceeasi soarta ca si mine dar care este surdo muta. Ea locuieste in Galati, sat Fartanesti si traieste dintr-o pensie de handicap, de 230 lei.
  Problema mea
  Mama si sora mea ( pe tata nu l-am cunoscut niciodata) locuiau impreuna, in comuna Fartanesti, intr-o “casa”, fara acoperis si geamuri, fara incalzire si current, la limita saraciei. Acum a ramas doar sora mea, deoarece acum cateva zile, eu si Mariana am condus-o pe ultimul drum pe cea care ne-a dat viata dar pe care nu o judecam pentru faptul ca ne-a abandonat.
  Impactul pe care l-a avut revederea cu acele locuri, conditiile in care au trait mama si sora mea, m-au socat. Acum Mariana a ramas singura intre acei 3 pereti.
  Cum ma puteti ajuta.
  Imi doresc sa o pot ajuta pe sora mea, sa ii ofer o viata mai buna, sau macar decenta.
  Apelez la dvs pentru a ma ajuta sa ii construiesc o camera cu o mica bucatarioara.
  Ma puteti ajuta cu bani si/sau materiale pentru a ridica aceasta constructie. Suma de care am nevoie este de 6000 de Euro lei.
  Mentionez ca eu nu am nicio putere financiara, fiind insumi un caz social.
  Cum vorbele valoreaza cat o mie de cuvinte, v-am atasat cateva fotografii reprezentative.
  Pentru mai multe detalii documente medicale sau alte informatii, unzambetdefloare@yahoo.com
  CONT: RO16BRDE180SV33021461800, Banca BRD,sucursala din Galati, pe numele Carp Radu
  Va multumesc ca mi-ati acordat cateva minute citind aceasta povestioara si sper sa ma puteti ajuta.
  Cu stima si respect,
  Radu
  Doamne ajuta!

  RăspundețiȘtergere