miercuri, 23 iulie 2014

Un animal sanatos e un animal fericit, adica e si el ca omu'

Implineste 6 luni pe 24 iulie, este sanatos, jucaus, tandru si frumos. Este Bonnie sau Bonitza, Bonitza Mitza, Bonicioashka, Ocio Ocio si muuulte altele pe care le inventez pe loc si care raman numai intre noi doi.Dar Bonnie nu e o jucarie frumoasa si nu l-am vazut asa nici cand incapea intr-un minibol de mancare. Este un suflet. Are autonomie, personalitate, dorinte si cred ca si vise.

Ii vorbesc asa cum ii vorbesc unui copil, ma port cu el ca si cand as vrea sa ne intelegem sa ne fie bine impreuna. Este primul meu gand si prima mea grija, de cand suntem impreuna, adica de patru luni minunate.

Da, asa e, acum voi rosti propozitia aceea! Fiti atenti, acum: "Ce m-as fi facut fara el!"Grija pentru Bonnie inseamna atentie la tot ce e al lui: mancare, apa, stare de bine, blanita, corp, somn, jucarii. Un animal sanatos e un animal fericit, adica e si el ca omu'. Asa ca odata cu el au aparut in viata mea informatiile despre cabinetele veterinare. Si nu de peste mari si tari, ci de pe la noi din sector, fix pe langa casa omului.

Vreau ca Bonitza Mitza sa aiba tot ce e mai bun, sa il ingrijeasca profesinisti in medicina care sa iubeasca animalele.

La prima si prima vizita la medic, cand abia ne cunoscusem, am primit doar sfaturi despre alimentatie si invitatia la vaccin la varsta de 6 luni.

La implinirea celor 6 luni, am ajuns "mai oficial" si indelungat la medic, pentru o consultatie si pentru deparazitare interna. Ceea ce ni s-a intamplat si cu ocazia asta am fost cuminti, laudati si mangaiati. Iar bonus, am primit si o taiere a unghiilor. Deci, "CADO" ( corect, cadeau, stiam asta, ca doar suntem francofoni, cuvantul cel mai des auzit de el de la mine fiind "Liberteeeee!")
Bonnie, cu hamul pus "just in case", dar a fost cuminte si nu ne-a pus sa-l alergam, iar inimioara desigur rosie este jucaria lui care, daca nu e in peisaj, ii da asa... o stare de cautare...

Mobile Vet, cabinetul din Doamna Ghica, despre care vreau sa va vorbesc acum in mod special, are si pacienti iepurasi, dar primeste, bineinteles, si vizite de la catelusi si pisicute.


Pentru distractie, adica pentru ziua de cosmetica, dar si pentru treburi serioase, daca avem vreo problema cu bacteriile, muscaturile, ochii si...asa mai departe. Vaccinarile periodice se fac cu grija si mereu intr-un mediu placut.


Aveti aici tarifele lor.

Ambulanta Mobile Vet si Taxi Pet de la ei sunt pasii spre ultramodern si ultrarapid pe care medicii de aici i-au facut.

Si stiti foarte bine cat de important e sa se deplaseze repede, cand trebuie si cu ce trebuie, o echipa de care ai nevoie, pentru animalutul care sufera, atunci cand nu ai cu ce sa il duci la cabinet. Pentru ca, pentru toata lumea, conteaza binele animalutului, nu infrastructura rutiera si nici logistica.

Daca vreti sa plecati cu prietenul patruped in vacanta in strainatate, aici vi se poate da si un pasaport international pentru el, dupa toate analizele si procedurile facute ca la carte.

Mobile Vet are si pagina de Facebook, ii puteti gasi si comunica acolo cu ei, daca asa va este mai simplu.

(Fotografiile utilizate sunt de pe site-ul mobile-vet.ro si de pe pagina de Facebook a cabinetului)

Un animalut pufos, dragalas, tandru si vesel nu este o favoare din cer, de nu stiu unde. Este un membru al familiei caruia trebuie sa ii dam atentie si importanta, ca doar oameni suntem! Nu doar daca e bolnav trebuie bibilit si nu doar daca sufera trebuie dus la doctor! El vrea atentie, vrea iubire si apoi grija de la medic in orice timp, in orice conditii. Pentru ca si alergatul lui spre noi, sa vina sa ne iubeasca, este neconditionat.


Si in final, poze cu Bonnie de cand era el mic, in prima seara, pana saptamana trecuta, la aproape 6 luni! 

La multi ani, BONITZA! Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu