Treceți la conținutul principal

Diplomat. După 20 de ani

Am fost tineri, frumoşi, talentaţi, optimişti. Suntem la fel şi după 20 de ani.

Promoţia 1993 a Liceului Teoretic nr. 2 din Urziceni s-a reunit pe 29 iunie. Asta e ştirea.

Reportajul este fotoreportajul pe care ni-l împărtăşim doar noi, prin transfer.ro, Facebook şi alte jucării care acum 20 de ani erau doar desene fanteziste, pe ultima pagina a caietului de mate, făcute în pauză de colegii care au ales Politehnica.

"Diplomat" este restaurantul unde am dansat şi am povestit vreo opt ore. Am plecat pe ploaie, dar ce mai conta? Aveam toţi nişte zâmbete până peste urechi!

Am venit din toată ţara, de prin toată lumea. Alţii ne-au trimis gândurile lor bune din restul colţurilor de lume.

Avem colegi în Dubai, Boston şi alte zeci de oraşe din Italia,Franţa, Marea Britanie, Thailanda. Cine nu s-a suit în avion de tot e prin Mangalia, Buzău, Cluj-Napoca, Braşov.  Mulţi suntem în Bucureşti. Ăştia mai cuminţi am ales Capitala!

Dar cei mai buni sunt cei care au rămas acasă. Îi admir!

Nepreţuiţilor noştri profesori le mărturisesc din inimă că fără ei am fi fost mai puţin tineri şi mai puţin optimişti, pentru că n-am fi avut de la cine învăţa aceste stări eterne şi sănătoase. Golul în stomac de la întâlnirea cu doamnele profesoare de fizică şi matematică mi-a dovedit că ... unele lucruri sunt pentru totdeauna.

Unii dintre colegii alături de care am luat Bacul acum 20 de ani mi-au fost colegi încă din 1981, când am intrat boboci în clasa I: Cristina, Cătălina, Bogdan, Liviu aka Cicero.

Mă opresc aici cu nominalizările. Şi nu comit decât aceste mici indiscreţii de mai jos.
Prima este din vara lui 1982, la premiile de la terminarea clasei I. 

Iar fotografia de grup nu ne cuprinde pe toţi, mulţi au venit după ce ne-am grăbit să intrăm, că abia aşteptaaaaaam !!






Comentarii

  1. Coleg în clasă la școala primară cu Mădălina,cel care cu mai bine de două decenii în urmă numai prof nu dorea să ajungă, a venit într-un suflet cu ocazie de la Buzău pentru această minunată întâlnire.I-a întâlnit pe colegi și profesori,i-a îmbrățișat,a vorbit mult cu ei încât săracu' nu mai știa dacă este profesor sau elev! A stat până la sfârșit și a plecat cu Miclea,coleguțul său de Politehnică vorbind pe drum, de întâlnirea de 21 de ani,22 de ani și câte or mai fi ele !Semnează în format electronic și nu analogic(nu am unde pune pecetea)proful de electro ,CICERO.

    RăspundețiȘtergere
  2. Liviu Cicero - Ave! Bine ai făcut că ai venit, m-am bucurat să povestim şi să ne revedem pe repede înainte copilăria din curtea şcolii şi din faţa blocului, că am fost uşor şi vecini. Dar să nu le mai dezvăluim internauţilor vieţile noastre trecute. Sper să ne revedem curând, cu veşti bune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Madalina...ce tanara esti!!!! Si eu m-am intalnit cu promotia mea din '93 si-s niste copii...mai mari nitel.
    Sa fiti sanatosi cu toti si sa va reintalniti asa cum ati stabilit! Te imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Win-win: Tu ai dreptate, eu am libertate. Despre Singlehood

Astăzi, despre Bella DePaulo și Virginie Efira . Cine? De ce?  Bella DePaulo predă și scrie psihologie în SUA. S-a specializat în viața de celibatar/ celibatară sau în noțiuni și cuvinte pentru care noi nu avem nici conceptul, nici vorbele: single at heart, singlehood, single experience. Ne-am împrietenit pe Facebook, cum face ea și cum fac și eu nu doar cu oameni știuți de la grădiniță, ci și cu oameni ale căror preocupări din cap și din viață sună cunoscut ori măcar nu te stresează. Bella trăiește în California, publică articole și cărți, este invitată în emisiuni, ține conferințe. O găsiți pe amazon și pe site-ul ei belladepaulo.com . Cartea Singled Out: How Singles Are Stereotyped, Stigmatized, and Ignored, and Still Live Happily Ever After i-a apărut în 2007. Anul ăsta în decembrie (chiar de Moș Nicolae, comme on dit en français) apare Single at Heart: The Power, Freedom, and Heart-Filling Joy of Single Life. Enjoy!  Comme on dit en français encore une foi, acum despre filmul L

Lumea pe dos, cu actori à contre-emploi, dar in care tot omul iubeste

Filmul lui Nolan readuce F-ul din SF in poveste. Fantastic. Sa mai fie si fantastic, atunci cand vedem un SF, nu doar S, riguros stiintific. Cu un poem care ne spune complicat de intraductibil ca suntem programati sa traim si sa ne dorim sa traim, cu vreo doua versuri care pot avea tot atatea traduceri si adaptari cate fire de par are in cap cititorul lor, cu acest poem lansat de pe la inceput, zic, Interstellarul ne reaminteste cum e cu dragostea. Asadar, cum e cu dragostea? Pentru ea facem imposibilul posibil. Pentru ca iubim, nu exista sau nu tinem cont de timp, de spatiu, de conditii meteo, geo, antropo. Pentru ca iubim, stim sa citim in stele si in semne. Pentru ca iubim, trecem peste orice si facem orice. Suntem programati sa fim, sa cautam dragostea, sa o dovedim cu fiecare respiratie si sa nu ne oprim pana nu ii este bine si la adapost dragostei noastre. Sunt pline de iubire spatiul si timpul acestui film. Cel mai adesea, poate pentru ca printre cele mai din aur cura

Orașul e gol, toți diavolii-s la țară

Moșii de vară dinaintea Rusaliilor umplu tramvaiele dinspre biserici cu pungi foșnitoare, grele de vin și colivă, pilaf și bomboane. Pungile se sufocă, bine strânse la gât cu alte pungi, să nu cadă, să nu se verse, să nu, Doamne ferește, ajungă vreun bob de grâu și orez la vreun străin, singur și flămând. Bugetarii creștini au văzut pe telefoane ce vreme e la mare și ce trafic e pe DN1 și au ales să dea o fugă de trei zile sfinte la țară. Bugetarii tineri, cei singuri și cei abia certați, de Paște, cu neamurile vii de la țară au ales să dea comandă de pizza la glovo și să rămână acasă, cu urechea ciulită la lift. Băieții din Sri Lanka și Bangladesh sunt musulmani și hinduși, nu țin Rusaliile creștinilor, doar le duc șaorme și burgeri copiilor singuri și flămânzi rămași acasă, la Netflix and chill. Băieții din Sri Lanka și Bangladesh stau cu ochii în telefon și cu arma la picior – cutiile hrănitoare de plastic roz tazz și galben glovo sunt gata de încărcat șaorme, burgeri și piz