duminică, 30 iunie 2013

Diplomat. După 20 de ani

Am fost tineri, frumoşi, talentaţi, optimişti. Suntem la fel şi după 20 de ani.

Promoţia 1993 a Liceului Teoretic nr. 2 din Urziceni s-a reunit pe 29 iunie. Asta e ştirea.

Reportajul este fotoreportajul pe care ni-l împărtăşim doar noi, prin transfer.ro, Facebook şi alte jucării care acum 20 de ani erau doar desene fanteziste, pe ultima pagina a caietului de mate, făcute în pauză de colegii care au ales Politehnica.

"Diplomat" este restaurantul unde am dansat şi am povestit vreo opt ore. Am plecat pe ploaie, dar ce mai conta? Aveam toţi nişte zâmbete până peste urechi!

Am venit din toată ţara, de prin toată lumea. Alţii ne-au trimis gândurile lor bune din restul colţurilor de lume.

Avem colegi în Dubai, Boston şi alte zeci de oraşe din Italia,Franţa, Marea Britanie, Thailanda. Cine nu s-a suit în avion de tot e prin Mangalia, Buzău, Cluj-Napoca, Braşov.  Mulţi suntem în Bucureşti. Ăştia mai cuminţi am ales Capitala!

Dar cei mai buni sunt cei care au rămas acasă. Îi admir!

Nepreţuiţilor noştri profesori le mărturisesc din inimă că fără ei am fi fost mai puţin tineri şi mai puţin optimişti, pentru că n-am fi avut de la cine învăţa aceste stări eterne şi sănătoase. Golul în stomac de la întâlnirea cu doamnele profesoare de fizică şi matematică mi-a dovedit că ... unele lucruri sunt pentru totdeauna.

Unii dintre colegii alături de care am luat Bacul acum 20 de ani mi-au fost colegi încă din 1981, când am intrat boboci în clasa I: Cristina, Cătălina, Bogdan, Liviu aka Cicero.

Mă opresc aici cu nominalizările. Şi nu comit decât aceste mici indiscreţii de mai jos.
Prima este din vara lui 1982, la premiile de la terminarea clasei I. 

Iar fotografia de grup nu ne cuprinde pe toţi, mulţi au venit după ce ne-am grăbit să intrăm, că abia aşteptaaaaaam !!


3 comentarii:

 1. Coleg în clasă la școala primară cu Mădălina,cel care cu mai bine de două decenii în urmă numai prof nu dorea să ajungă, a venit într-un suflet cu ocazie de la Buzău pentru această minunată întâlnire.I-a întâlnit pe colegi și profesori,i-a îmbrățișat,a vorbit mult cu ei încât săracu' nu mai știa dacă este profesor sau elev! A stat până la sfârșit și a plecat cu Miclea,coleguțul său de Politehnică vorbind pe drum, de întâlnirea de 21 de ani,22 de ani și câte or mai fi ele !Semnează în format electronic și nu analogic(nu am unde pune pecetea)proful de electro ,CICERO.

  RăspundețiȘtergere
 2. Liviu Cicero - Ave! Bine ai făcut că ai venit, m-am bucurat să povestim şi să ne revedem pe repede înainte copilăria din curtea şcolii şi din faţa blocului, că am fost uşor şi vecini. Dar să nu le mai dezvăluim internauţilor vieţile noastre trecute. Sper să ne revedem curând, cu veşti bune.

  RăspundețiȘtergere
 3. Madalina...ce tanara esti!!!! Si eu m-am intalnit cu promotia mea din '93 si-s niste copii...mai mari nitel.
  Sa fiti sanatosi cu toti si sa va reintalniti asa cum ati stabilit! Te imbratisez cu drag.

  RăspundețiȘtergere