Treceți la conținutul principal

Oscar 2020


Previziuni Oscar 2020:

1. Și atât de mult se va fi iubit Hollywoodul pe sine, că va premia în 2020, cu asupra de măsură, Marriage Story și/ sau Once upon a time in Hollywood.

2. Va fi seara/ anul lui Scarlett Johansson - două nominalizări numai pentru rol principal și rol secundar, fără să le numărăm pe cele prin "contiguitate", ale filmelor în care joacă și care au fost și ele nominalizate la n categorii.

3. Coreeanul Parasite, cel mai bun din oferta Academy Awards 2020, va primi cel puțin două premii.

Enjoy the show!

Bonus prediction: Cum în fiecare an am dat la fix câștigătorul categoriei Actor în rol secundar, fac și anul ăsta anunțul în premieră: Brad Pitt, in Hollywood :)

UPDATE 10 02 2020: Cu bucurie, constatăm, nu-i așa, că am "simțit" premiile pentru Parasite și Brad Pitt. Și tot cu bucurie, remarc cum iubirea de sine a Hollywood-ului a mai lăsat loc și de artă adevărată, nu doar de fumate/ răsuflate/ răsfăcute subiecte cu mafioți, război și viața de actor.


Câștigători 2020:


Cel mai bun film:
  • Parasite (Bong Joon Ho)
Cel mai bun film străin:
  • Parasite (Bong Joon Ho)
Cea mai bună regie:
  • Parasite (Bong Joon Ho)
Cel mai bun scenariu:
  • Parasite (Bong Joon Ho & Han Jin-won)
Cel mai bun actor în rol principal:
  • Joaquin Phoenix (“Joker”)
Cea mai bună actriţă în rol principal:
  • Renée Zellweger (“Judy”)
Cel mai bun actor în rol secundar:
  • Brad Pitt (“Once Upon a Time… in Hollywood”)
Cea mai bună actriţă în rol secundar:
  • Laura Dern (“Marriage Story”)
Cel mai bun scenariu original:
  • Parasite (Bong Joon-ho & Jin Won Han) 
Cel mai bun scenariu adaptat:
  • Jojo Rabbit

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Moromeții 2: Săru' mâna, tataie, și iartă-mă!

Cu dragoste, adormiților Maria, Domnica, Lucreția, Stan, Toma

În cei peste 30 de ani de la primii Moromeți ai lui Stere Gulea, a trecut peste mine moartea bunicilor și a mamei. 
Aveam 12 ani în 1987, eram într-a șaptea și n-am înțeles din carte și film mare lucru, atunci, în afară de lovi-o-ar moartea de Bisisică, scena salcâmului și de bătaia fiilor rebeli. Am revăzut de câteva ori filmul, pe măsură ce depășeam vârsta lui Niculae din Moromeții l. Și sensurile se adăugau, se adânceau, căci nu filmul îl revezi, ci pe tine te vezi, te crești și te vezi. 
După 31 de ani, Vivi Drăgan Vasile și Stere Gulea au dus povestea mai departe și la capăt. Filmul îl poți vedea cu sunetul tăiat. E pictat, tăiat pictural și chipurile sunt sculptate. Iar dacă ai mai avut și bunici la țară și ai venit cu cartea citită, ca mine, atunci chiar că îl poți vedea pe mutește. 
Am plâns la Moromeții 2
Am plâns pentru că am înțeles că nu mi-am înțeles bunicii și tot ce au făcut ei pentru copii și nepoți. Am p…

Nouă ne-a plăcut Pistruiatul și (de aceea) ne este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari

Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari - filmul din 2018 al lui Radu Jude.
Este o Ars Poetica a regizorului. Manifest despre Adevărul în Artă, convenții Realitate-Ficțiune și despre clișee. De dinamitat nu dinamitează clișeele, cu duiumul în capul și pe limba noastră, dar le inventariază ironic.
Clișeele, descâlcite inteligent, sunt de un umor nebun. Dacă ar fi să dau exemplu numai cum adăugăm toți, tâmp, invariabil, "Să ne judece", după ce într-un context cineva rostește Eminescu. E un vers dintr-un cântec al răposaților artiști Aldea Teodorovici. 
Alte clișee? Amantul pilot, masculul irezistibil în uniformă, desigur, însurat - cu mare bucurie denunț ca fiind tot clișeu nuditatea inutilă, merci Pavlu, chiar nu era cazul; sau gașca alcoolizată adunată pentru cozerii rasiste și sexuale acasă la unul dintre ei. Tristă scenă, reușită, dar tristă ca textură, ca eșantion de Românie. Mi s-a mai părut pandant la adunările din Filantropica lui Nae Caranfil, aici pe…

Când ploaia te spală, nu te omoară. Postare dintr-o suflare

Nouă, când plouă, ni se murdăresc pantalonii. Aici, nouă, când plouă, ni se murdăresc pantofii. Când plouă pe la noi, se înglodesc căruțele, nu ies din curte mașinile. Când plouă, la noi se blochează intersecțiile. Pe pantalonii mânjiți se vede c-a plouat, că plouă, că ți-e rău și  că ți s-a luat de orice. Dacă plouă, s-a dus tot norocul de pantofi curați la teatru și la întâlnire.
Litanie axiomatică a românului oftând în ploaie, rândurile dintr-o suflare de mai sus sunt un adevăr mai adevărat decât Învierea pentru Creștinul mărturisitor. E adevărul adevărat din România noastră, de ani și ani și vieți.
Până acum vreo câțiva ani, păstram o amintire rușinoasă...Credeam că numai eu pot vedea așa ceva și că numai pe mine mă marchează pe vecie un asemenea amănunt: că la prima mea călătorie în afara țării, când ploua, pantofii și blugii nu se murdăreau de noroi. Ba nici în ce băltoace să calci nu aveai. Am povest